Om Anki & Contingo

När jag startade mitt företag 2005 så hade jag en vision: att alla ska få möjlighet att kunna känna mer glädje både på jobbet och i livet, det är fortfarande min vision. Nu 2021 uppdaterat till 2.0, dvs det blir flera olika digitala föreläsningar, workshops och kurser under våren och hösten, för företag, medarbetare och privatpersoner. Jag är så tacksam för all den tid jag fått det senaste året även om det varit på grund av ett visst elakt virus. Ett år som trots allt gått rätt fort, tiden går ju fort när man har roligt.

Jag har verkligen tagit vara på tiden och uppdaterat mitt företag från grunden. Jag har suttit på skolbänken igen kan man säga. Det har varit lärorikt, svårt, kreativt, tidskrävande och roligt på samma gång. Att lära mig jobba digitalt helt från noll och samtidigt gått en vidareutbildning i medarbetarskap under hösten. 

 * * * * * * * * * * * 

Hur det hela började.

Jag frilansade som skådespelare. Jag fick möjlighet att börja undervisa i teaterimprovisation och såg hur mycket mina elever - i alla åldrar - utvecklades. Jag fick i samma veva även möjligheten att gå som lärling och utbilda mig till att bli glädjeinspiratör. Jag håller mig uppdaterad på forskning inom glädje, medarbetarskap, självledarskap samt utvecklar jag mig själv och mina tjänster regelbundet.

2005 startade jag min resa till att hjälpa andra med enklare medel hitta mera inre glädje och samtidigt utveckla sin inre styrka. Jag har med mina olika erfarenheter skapat ett koncept för att hjälpa människor att lyfta varandra och sig själva och det är det som är min mission. Mitt syfte är att hjälpa människor att förstå att och hur de själva kan bidra, att ta ett ansvar för sig själva. Det börjar med oss själva, vi måste själva göra jobbet, men vi kan göra resan tillsammans med andra.
 * * * * * * * * * * *

Det här brinner jag för?

Människor och välmående, att alla ska kunna få möjlighet att känna mer glädje i sina liv. Vi kan skapa mer glädje i livet än vi tror.

Jag vill hjälpa människor att öka sin inre potential och kunna utvecklas, samtidigt som det är viktigt att alla borde få trivas på sina jobb. Jag drivs av att se andra människor komma till insikt att de kan mycket mer än de tror. Jag vill förändra synen ute på arbetsplatserna, att företagen ska inse vilka resurser de sitter på hos sina medarbetare som de ofta missar. Medarbetare som mår bra, trivs, känner sig sedda är mer lojala, presterar bättre, är friskare, positivare och sprider glädje omkring sig till sina kollegor och kunder. Vilket är bränslet i en organisation och ger goda ringar inifrån och ut samtidigt som det stärker både medarbetarna och varumärket. Det är människor som gör verklig skillnad, inte datorer eller annan teknik. Vi människor vill känna meningsfullhet och känna oss sedda och behövda. Vi måste ta vara på de mjuka värdena, det sociala och mänskliga och behandla varandra väl. Vänlighet skapar glädje, glädje skapar energi, energi skapar …. Det är en kedja och alla länkar är lika viktiga för helheten.

 * * * * * * * * * * *

När jag växte upp så var jag väldigt blyg och osäker, jag vågade inte ens räcka upp handen på lektionerna. Men mycket tack vare skådespeleriet så lade sig mycket på plats. Jag fick lära känna mig själv under utbildningen. Jag vågade utmana mig själv, hittade ett (inre) mod, det öppnade upp saker inom mig som jag inte visste fanns och det gav mig en inre styrka. Jag fick nya verktyg som jag använder i min vardag, det har blivit en naturlig del i mitt liv, speciellt när livet känns mörkt och jobbigt. Vi utvecklas hela livet och vi får inte glömma att vara snälla mot oss själva när det känns tufft. Det är det som är grunden i mitt företag.

 * * * * * * * * * * *                                        

Övrigt

På fritiden gillar jag att umgås med vänner, vara ute i naturen, fotografera och jag gillar att lära mig nya saker.

Jag är utbildad skådespelare och massör. Jag har jobbat som fotograf, men även haft en hel del jobb inom service- och tjänstesektorn.

En av de stora upplevelserna jag haft var när jag lät min dröm om att åka luftballong, trots höjdrädsla, bli verklighet. Jag önskade mig en ballongresa i födelsedagspresent. Åkte själv till Kolmården och övade i deras linbana genom att göra andningsövningar och peppa mig själv.

När det sen blev dags för luftballongresan så kunde jag njuta hela färden. Det här blev av för att jag var min egen coach, hade en längtan som var stor och det tog fram mitt mod.

 * * * * * * * * * * *                                        

Det här har jag lärt mig i livet:

–   Att man klarar mer än man tror.

–    Att livet blir roligare om man vågar utmana sig och prova nya saker.

–   Vi kan påverka mer än vi tror och det är hur vi tar det som spelar större roll än hur vi har det.

–   Ibland måste man pröva sig fram och vägen till våra mål är aldrig spikrak och kunskaperna vi får på vägen i livet kan vi använda på ett positivt sätt.

–   Inget är omöjligt, men det kan ta lite olika lång tid att nå dit man vill.

–   Man måste jobba om man vill komma framåt.

–   Om man vill ha en förändring så måste man våga pröva nya saker. Om man gör på samma sätt som tidigare så får man samma resultat som man alltid fått.

–   Att man måste vara snäll mot sig själv och vara mot sig själv som mot sin bästa vän.

Du hittar mer om mig under Media